Lietotāja profils

Lai pieteiktos sistēmā, izmanto kādu no sociālajām pasēm:
draugiem.lv twitter.com facebook.com

«Rūķi nāk!» 03.12.2013. plkst. 10.12

Atbalstīsim pirmsskolas izglītības iestādes «Kurzemīte» bērnu veidoto darbiņu izstādi «Rūķi nāk!»!

Izstādes mērķis: radīt prieku un pozitīvas emocijas apkārtējos cilvēkos . Izstāde Dundagas bibliotēkā būs apskatāma no 16. XII līdz 31. I.

Gaidīsim rūķus dažādos veidos — mantiņās, suvenīros, attēlos, apģērbā, izšuvumos, zīmējumos, puzlēs u.c. Pārskatiet mājās esošās lietas, un varbūt kādā no tām tiešām atrodam rūķi!

Izstādei domātos rūķus, lūdzu, nesiet uz Dundagas bibliotēku līdz 12. XII. Atnestās mantas pēc izstādes beigām atdos atpakaļ īpašniekiem.


«Multenītes sniegā 2013» 03.12.2013. plkst. 10.08

10. XII plkst. 18.00 Kolkas tautas namā filmas vismazākajiem skatītājiem. Ieeja Ls 0,50.

«Kinopunkts» pašiem mazākajiem kinodraugiem piedāvā jaunāko Latvijā ražoto animācijas filmu programmu «Multenītes sniegā 2013». Animācijas filmas rādīs 100 vietās visā Latvijā. Filmu programmā iekļautas studijas «Atom Art» filmiņas «Kā lupatiņi šūpojās», «Starptautiskā tēva diena»; studijas «Animācijas brigāde» filmiņas «Sārtulis», «Eži un lielpilsēta», «Vāsa», Nila Skapāna plastalīna tehnikā veidotā «Kaķis maisā» un Ingas Prauliņas «Blēņu stāsti par vilkiem». Programmas garums ir stunda – tieši tik, cik mazie skatītāji spēj mierīgi nosēdēt.


Ciku–caku–caku... 01.12.2013. plkst. 10.07

29. XI kolonzālē atklāja ierasto Ziemassvētku izstādi tirdziņu, kas Adventa laikā priecē vietējos un ciemiņus, piepildot pili ar omulīgu pirmssvētku izjūtu. Ja nemaldos, tad jaukā tradīcija dzima pirms 12 gadiem, un, kā jau ierasts, arī šoreiz lielā pārsvarā ir adīti cimdi un zeķes.

Izstādes atklāšanā varējām vērot, vērtēt un iegādāties 28 dalībnieču veikumus, no tām 13 piedalās pirmoreiz, un debitantu — ne iesācēju! — pulka lielākā daļa — kaimiņienes no Tiņģeres.


Ziemas vakars ar Andri Daņiļenko un Vitu Baļčunaiti 29.11.2013. plkst. 09.46

Ziemas vakars ar Andri Daņiļenko un Vitu Baļčunaiti 19. XII plkst. 19.00 Kolkas tautas namā uz literāri muzikālu tikšanos «Ziemas vakars» aicina dziedātājs Andris Daņiļenko un dziedošā aktrise Vita Baļčunaite.

Decembra ziemas vakaru omulību rada mīļo cilvēku laba vēlējumi, Ziemassvētku gaidīšanas dziesmas un brīnumaini svētku stāstiņi un dzejoļi, kuru autori — Ojārs Vācietis, Dzidra Rinkule–Zemzare, Māra Cielēna un citi. Koncertā Andra Daņiļenko un Vitas Baļčunaites dziedājumā skanēs Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Elgas Īgenbergas un citu autoru ziemas dziesmas. Kopā ar solistiem pie klavierēm muzicēs talantīgais pianists Anatolijs Livča.


Ritmiskās mūzikas meistarklase 27.11.2013. plkst. 16.39

Trešdien, 4. XII plkst. 10.30–14.30, Dundagas Mākslas un mūzikas skolā mūsdienu ritmiskās mūzikas meistarklase ansambļu spēlē.

Pasniedzēji: Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogi Maija Lāce (metālpūšamie instrumenti), Renārs Lācis (koka pūšamie instrumenti) un Kaspars Grigalis (sitamie instrumenti).

Aicināti piedalīties koka un metālpūšamo instrumentu pasniedzēji, kā arī sitaminstrumentālisti.

Plkst. 13.00 koncerts. Piedalās Ventspils saksofonu kvartets un metālpūšamo instrumentu kvintets «Ventspils Brass».


Pašā galvaspilsētas sirdī — Dundagas pilsmuiža 27.11.2013. plkst. 16.25

Pie tirdzniecības centra «Origo» Rīgā izveidots deviņus metrus plats interaktīvs un izglītojošs dizaina objekts «Saules pulkstenis — Origo Universi», kas ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis var aplūkot arī informāciju par Dundagas pilsmuižu.

Izmantojot koordinātas, kas atzīmētas uz vietzīmēm — 11 Latvijas viduslaiku pilīm un 10 nozīmīgākiem kultūras objektiem Eiropas pilsētās —, iespējams uzzināt vairāk par konkrēto kultūras objektu, arī nolasīt Dundagas pilsmuižas koordinātes un savā mobilajā ierīcē uzreiz uzzināt vairāk par Dundagas pilsmuižas vēsturi.


«Domas zem sniega klusumā» 27.11.2013. plkst. 11.45

15. XII plkst. 13.00 Dundagas pils lielajā zālē Dundagas Mākslas un mūzikas skolas koncerts «Domas zem sniega klusumā».

Pārsteidzošais Ziemassvētku stāsts, kas caur gadu simtiem saglabājis savu sākotnējo noslēpumainību, cerību pilno gaišumu un nebeidzamo ticību, iedvesmojis komponistus, dzejniekus, māksliniekus, domātājus un uzrunājis vienlīdz spēcīgi gan sendienās, gan 21. gadsimtā.

Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs Ilmārs Šterns un vokālās klases audzēkņi priecēs jūs koncertā, kur caur dažādu valstu un dažādu paaudžu komponistu mūziku izteiks savas jūtas un domas par mūžīgo un arvien aktuālo vēstījumu.


Adventes koncerts Kolkā 27.11.2013. plkst. 10.58

30. XI plkst. 16.00 Kolkas tautas namā Adventes koncerts.

Muzicēs vijolnieks Edgars Ziņģe, piedalīsies Kolkas ev. lut. draudzes mācītājs Kārlis Irbe. Darbosies rokdarbnieku tirdziņš.


Pils pagalms atjaunots 22.11.2013. plkst. 11.38

19. XI uz pils pagalma pieņemšanu salonā pulcējās novada domes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns, Kultūras pils direktore Baiba Dūda, projekta vadītājs Guntis Kārklevalks, Būvvaldes vadītājs Uģis Kaugurs, arhitekts Andis Špaks un darbu izpildītājfirmas SIA «Erteks» vadītājs Edvīns Rodziks.

Pils direktore pastāstīja, ka pagalma projekts ir bijis tas, ko ļoti gribējies, taču, zinot izmaksas un pašvaldības finanses, tas licies kā tāls sapnis. Novada vadītāja Gunta Abaja sapratusi, ka Kolkas sporta hallei paredzēto Lauksaimniecības atbalsta dienesta naudu var pārvirzīt, lai īstenotu projektu pilī. Viņa saredzēja, ka halles pabeigšanai būs citas iespējas pretendēt uz projektu fondu finansējumu. Tad B. Dūda kopā ar U. Kauguru un A. Špaku vienojušies, ka īstais laiks ķerties klāt pagalmam un vēl kaut kam nelielam.


Valsts svētkos 20.11.2013. plkst. 11.30

16. XI pievakarē valsts svētkus svinēja Kolkas tautasnnamā, dienu vēlāk — Dundagas pilī.

Svētkos uzstājās novada pašdarbnieki un viesmākslinieki — Dundagā aktrise Indra Burkovska, vijolnieks Gints Sapietis unnčelliste Rasa Sapiete, Kolkā — aktrise Marija Bērziņa. Svētkuncentrā bija novada labāko ļaužu godināšana.


Kolciniece Ilze Soja koncertprogrammā «Manas tautas dziesmas» 13.11.2013. plkst. 14.41

No 8. XI pie «Latvijas Radio 2» klausītājiem ir devusies jaunā koncertprogramma «Manas tautas dziesmas», kas ir kā dāvana Latvijas valstij 95 gadu jubilejā. Kopā ar populārajiem dziedātājiem katrā koncertā uzstājas arī kāds no klausītājiem, kas šo iespēju ieguvis sīvā konkurencē. 15. XI koncertā Tukumā uzstāsies kolciniece Ilze Soja ar dziesmu «Dziedāj’ tautu tīrumā».

Koncertprogrammas repertuāru veidojuši vairāk nekā pustūkstotis «Latvijas Radio 2» klausītāju un «Latvijas Avīzes» lasītāju, kas septembrī balsoja internetā un aizpildīja anketas, atzīmējot trīs visskaistākās latviešu tautas dziesmas. Noskaidrots populārāko tautas dziesmu piecinieks: «Pie Dieviņa gari galdi», «Bēdu manu, lielu bēdu», «Pūt, vējiņi!», «Mazs bij’ tēva novadiņ(i)s» un «Nāk rudentiņ(i)s».


Vīrietis senajās fotogrāfijās 13.11.2013. plkst. 09.24

Līdz 26. XI bibliotēkā skatāma grāmatu kolekcijas izstāde un ceļojošā izstāde «Vīrieša skats: vīrietis senajās fotogrāfijās».

Foto ekspozīcija piedāvā aplūkot vīrieša attiecības gan ar sievietēm un bērniem, gan tehniskām lietām. Tāpat fotogrāfijas rāda vīrieti darbā un atpūtā, kā arī iepazīstina ar to laiku profesiju un vaļasprieku izvēli. Savukārt citas apliecina, cik liela nozīme vīrieša dzīvē ir stilam, draudzībai un labai kompānijai.


1 ... 50 51 52 53